domingo, 22 de septiembre de 2013

Les Autoescoles

Conduir és un luxe. Més que conduir, conduir legalment. Les autoscoles s’aprofiten dels quatre duros estalviats que té un noiet de divuit anys per fer negoci. O bé el noiet exprimeix els seus progenitors, que, a més, es deixen el sou en: la matricula de primer de carrera, les classes d’anglès del dilluns, l’equipament pel futbol dels dijous, la ortodòncia i la borratxera del dissabte, és clar.  

Però tornant al tema autoscoles, he de dir que constitueixen el millor negoci que existeix, desprès de les clíniques dentals. Els odontòlegs, però, han de patir el mal alè d’alguns i la gengivitis sagnant d’altres. El professor d’autoscola es limita a: seure còmodament, mentre va donant indicacions de direcció, escoltar ràdio tele taxi i explicar batalletes de quan era jove.
Mai una lletra del abecedari havia estat tant desitjada. Però un cop es té, la “L” s’acostuma a desenganxar del vidre del darrere, just quan la urbana atura el noiet per excés de velocitat. I és que tenir el carnet no és sinònim de conduir bé. Tanmateix no tenir-lo no implica no saber circular, si no mireu a Farruquito.

El pobre no va veure un home que creuava un pas de vianants i per això ha estat condemnat a un any de presó. El mateix em va passar a mi el primer dia que vaig pujar a examen pràctic. Una anciana (la més esquifida de Granollers) i trampejant amb un carro de la compra tant carregat que li sortien per dalt fulles d’enciam. Total, que la dona es disposava a passar pel pas, però un gran camió (el tràiler més enorme del Vallès) em va treure visibilitat i PATAPAM, no vaig deixar creuar la iaia, que ja veus la pressa que devia tenir. La cosa és que no vaig anar a la presó, però no hem van donar el carnet.

Fent comptes exactes, calculo que treure’s el carnet costa el mateix que alimentar tot un poble de l’Àfrica central durant un any. Un cop penses que ja el tens, topes amb els anomenats “fallos leves”. El “fallo de observación” és, sense dubte, el que més ràbia fa. Mentre que per a uns observar és fer un cop d’ull, per a altres significa girar el cap fins que les vertebres cervicals et produeixen un pinçament.


Segons el Ministre de Justícia, la modificació dels articles de trànsit del Codi Penal suposa la tipificació com a delicte de la conducció sense permís o sota els efectes del alcohol. Però analitzant la situació, potser surt més a compte pagar la fiança que treure’s el carnet.  

No hay comentarios:

Publicar un comentario